Buien, maar ook zon tijdens Dauwpop en Amsterdam Open Air

28 mei 2024, 13:30

Festivals
Festival. Foto: Adobe Stock / Halfpoint

Het is wisselvallig, maar vrijdag en komend weekend zeker niet constant slecht festivalweer. Lees wat jij kan verwachten op Dauwpop en Amsterdam Open Air 2024.

Deze week is het wisselend met zonnige momenten, maar ook dagelijks buien. De maxima liggen rond 17 graden. Meer details over het weer tot en met donderdag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Het weer tijdens Dauwpop

Festival Dauwpop is een jaarlijks terugkerend muziekfestival in Hellendoorn, Nederland. Het festival vindt plaats op het terrein van Hellendoorn Adventure Park. Dit jaar is Dauwpop op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni.

Op beide dagen is er geregeld zonneschijn, maar komt het ook tot buien. De buien op vrijdag kunnen gepaard gaan met onweer en zijn wat talrijker en feller dan de buien op zaterdag. Op beide dagen wordt het 18 of 19 graden bij een zwakke tot hooguit matige noordenwind.

Houd rekening met een modderig terrein, maar vergeet ook de zonnebrandcrème niet. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met zonkracht 5 en kan de onbeschermde huid in 20 tot 40 minuten verbranden.

Lees meer over zonkracht.

Het weer bij Amsterdam Open Air

Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni vindt Amsterdam Open Air 2024 plaats in het Gaasperpark. Er zijn tien podia met verschillende soorten muziek.

Het festivalseizoen is in volle gang. Foto: Adobe Stock / DisobeyArt
Het festivalseizoen is in volle gang. Foto: Adobe Stock / DisobeyArt

De weersvooruitzichten zijn behoorlijk gunstig. Op beide dagen is er veel zonneschijn. Er komen ook stapelwolken en mogelijk komt het tot een kortdurend buitje, maar het zou ook goed kunnen dat de buien het festival niet aandoen.

Er waait wel een frisse wind uit het noordwesten tot noorden. Hierdoor wordt het maximaal 17 graden en in de late avond is het een graad of 13. Een dunne jas meenemen is dus zeker aan te raden. Zonnebrandcrème is ook absoluut nodig. Door de gematigde temperaturen en het frisse windje heb je het niet snel door, maar je kan dit weekend heel gemakkelijk verbranden. Tussen 12:00 en 15:00 uur schijnt de zon met afgerond UV-Index 6 en kan je onbeschermde huid in 15 tot 30 minuten verbranden.

Check het weer vooral andere evenementen op onze evenementenpagina.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven