Festivals merken gevolgen van regenachtige periode

30 mei 2024, 15:00

Festivals
Bezoekers op het Dauwpop-festivalterrein in de bossen van Hellendoorn. Foto: ANP Kippa.

Nederlandse festivals merken de gevolgen van de hevige regenval van de afgelopen tijd. Festivalorganisatoren laten desgevraagd weten dat terreinen en campinggebieden veelal drassig zijn geworden, maar dat ze alles in het werk stellen het probleem op te lossen zodat bezoekers er zo weinig mogelijk van merken.

Delen van het festivalterrein en backstage- en campinggebieden van het festival Vestrock in Hulst, dat op vrijdag en zaterdag plaatsvindt, zijn drassig geworden. "Ook de vluchtwegen zijn hierdoor aangetast, wat de veiligheid van onze bezoekers in het gedrang zou kunnen brengen", laat een woordvoerder van Vestrock weten. Om die reden heeft de organisatie een aantal maatregelen genomen. Het gaat onder meer om extra rijplaten en het verspreiden van houtsnippers op natte plekken.

De organisatie van Dauwpop in Hellendoorn heeft wel last gehad van het weer van de afgelopen tijd, maar het festivalterrein en het campingterrein liggen er momenteel "prima" bij. "Wij kunnen gewoon draaien", laat het festival weten. Wel adviseert de organisatie bezoekers van het festival op vrijdag en zaterdag om met het openbaar vervoer te komen, voor het geval verdere regenval voor problemen zorgt rond het parkeerterrein.

Ben jij van plan om komende tijd naar een festival te gaan? Lees dan hier wat je allemaal mee moet nemen.

Festival in de buitenlucht! Beeld: Adobe Stock / 2207918
Festival in de buitenlucht! Beeld: Adobe Stock / 2207918

Intents

Eerder werd al bekend dat het festival Intents in Oisterwijk een deel van de camping moest sluiten om wateroverlast. De organisatie deed een oproep aan een deel van de campingbezoekers om hun ticket te annuleren in ruil voor compensatie. Rick Liebregts laat namens het festival weten dat er goed gehoor wordt gegeven aan de oproep. "We zijn hard op weg om ons streefgetal van 5000 te halen". Volgens hem zijn de bezoekers "allang blij dat het festival doorgaat en dat er een ruime compensatie plaatsvindt.

"Amsterdam Open Air, dat plaatsvindt op zaterdag en zondag, heeft vooralsnog weinig last van de regen. "Het terrein ligt er goed bij. Dat was inderdaad wel nat en drassig in de afgelopen week bij de opbouw, maar het publiek zal daar komend weekend niets van merken", laat Niels de Geus van Amsterdam Open Air weten.

Pinkpop, dat dit jaar plaatsvindt van 21 tot en met 23 juni, zit momenteel in de opbouwende fase. Volgens een woordvoerder gaat alles naar behoren. "De regen die is gevallen heeft nu geen grote gevolgen voor de productionele voorbereidingen. Het festival blijft de weersituatie nauwlettend in de gaten houden. Ook laat de woordvoerder weten dat er altijd een draaiboek klaarligt in het geval van extreem weer tijdens het festival.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven