Prima festivalweekend op komst

04 juni 2024, 09:50

Festivals
Best Kept Secret in Hilvarenbeek. Foto: ANP / Jeffrey Groeneweg

Komend weekend staan weer tal van festivals en evenementen op het programma. In Hilvarenbeek vind je Best Kept Secret, maar ook elders zijn grote en kleine festivals gaande. In Duitsland vindt Rock am Ring plaats en in de Haarlemmermeer kan je door de modder tijdens de Mudmasters.

De komende dagen is het licht wisselvallig met vandaag veel wolken en slechts af en toe wat zon. Het is wel 16 tot 22 graden. Morgen schijnt vaker de zon, maar met 14 tot 18 graden is het vrij koel. Donderdag trekken weer enkele buien over het land. Alle details voor het weer deze week lees je in het uitgebreide weerbericht.

Best Kept Secret

Van 7 tot en met 9 juni vindt bij de Beekse Bergen in Hilvarenbeek voor de tiende keer Best Kept Secret plaats. Het weer ziet er prima uit voor de festivalbezoekers. De zon schijnt flink en het blijft over het algemeen droog. Mocht het tot een buitje komen, dan stelt het niet veel voor. De temperatuur ligt rond 18 graden en tijdens het dansen en bewegen krijg je het al snel warm.

Let wel op de zonkracht, want ondanks de vrij lage temperaturen kan je redelijk snel verbranden. De zonkracht is 5-6 en dat betekent dat de onbeschermde huid met 20-40 minuten kan verbranden. De zonkracht heeft helemaal niets met de temperatuur te maken, dus smeer je goed in.

Lees ook: Dit is de kracht van de zon.

Ook tijdens de donkere uren is het verstandig wat warmere kleding mee te nemen. Niet alleen overdag is het vrij koel, ook de nachtelijke temperaturen zijn laag met 7 tot 9 graden.

Festival camping zonsondergang. Foto: AdobeStock / janifest
Festival camping zonsondergang. Foto: AdobeStock / janifest

Rock am Ring

Wellicht ga je dit weekend naar Duitsland voor een rockfestival. Op het circuit van de Nürburgring vindt Rock am Ring plaats. Ook hier is het weerbeeld prima van 7 tot en met 9 juni met flink wat zon en temperaturen van 16 tot 19 graden. De nachten zijn fris met 7-8 graden.

Net als in ons land doe je er verstandig aan om je in te smeren. In de volle zon kan de onbeschermde huid makkelijk verbranden.

Lees ook: Dit is de beste kleding op een festival.

Mudmasters

Door de vele regen van de laatste maanden is er aan modder geen gebrek en in de Haarlemmermeer kan je deelnemen aan de Mudmasters. Daar ligt een parcours vol met obstakels als modderpoelen, klim- en klauterhindernissen en andere uitdagende hindernissen.

Het weerbeeld laat ook hier veel zon zien, maar met temperaturen van slechts 16 graden is het wel vrij koel. Dat betekent dat de deelnemers lekker hun gang kunnen gaan, maar dat toeschouwers zich wel enigszins warm moeten aankleden.

Ga je naar een ander festival of evenement. Check het weer op onze evenementenpagina.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven